Over Sofie

Ik ben Sofie De Valck, geboren en getogen in de Vlaamse Ardennen. Ik ben mama, partner, coach en zelfstandig ondernemer. Ik ben bezielster en medeoprichtster van ROOTS vzw en biodynamische boerderij Ourobouros cv, allebei gelegen in Dikkele (Zwalm).

Werken met mensen in de natuur is mijn grote passie. De natuur is een spiegel en geeft ons kracht om onze eigen levensprocessen aan te pakken. Ik werk met jou dan ook liefst zo veel mogelijk buiten in een veilige en natuurlijke omgeving zodat je jezelf kan ontplooien.

Mijn uitgangspunt is dat jij helemaal mag zijn wie jij bent en dat we samen op zoek gaan naar het vinden van die plek waar jij helemaal jezelf kan zijn. Als kind leer je je aan te passen en je te verhouden tot de omgeving waarin je opgroeit. Later als volwassene zijn er zowel in werkgerelateerde als persoonlijke relaties vaak onbewuste patronen van vroeger die blijven spelen. Ik ben nieuwsgierig naar jouw verhaal en nodig je uit om te ontdekken wat jou heeft gevormd en hoe je vanuit je eigen krachtbron de juiste keuzes kan maken zodat jouw energie ten volle kan stromen. ‘Als het stroomt, dan klopt het’.

Mijn missie is om ruimte te creëren waar men mag zijn, groeien en ontwikkelen. Een plek waar iedereen vanuit zijn eigenheid en kracht het verschil kan maken en in staat is om te veranderen. Of je nu werknemer bent of leidinggevende, zelfstandige, partner of ouder, … je struikelblokken zijn het geschenk. Dáár ligt de bron tot groei en ontwikkeling.

Ik loop graag even met jou mee om te ontdekken wie jij bent en hoe jij keuzes kan maken vanuit je lichaam. Ik ben stellig overtuigd dat het lijf nooit liegt. En toch hebben we vooral geleerd om alleen ons hoofd te vertrouwen. Graag begeleid ik jou om opnieuw de signalen van jouw lichaam te herkennen en van daaruit keuzes te maken.

Tijdens de coaching maak ik graag een combinatie van verschillende coachingsvormen: biografiek, systemisch coachen, natuurcoaching, … . Tevens ben ik een erkend stress- en burn-out coach en loopbaancoach.

De kernwoorden van mijn werkwijze en wie ik ben zijn: verbinding, authenticiteit, zelfontplooiing, respect en duurzaamheid.

In mijn vrije tijd kan je mij vinden bij mijn gezin en/of in de natuur, wandelend of fietsend met een rugzak nieuwe wegen verkennend. Ik ben verzot op chocolade, lekker gezond eten en koken, een goed boek, een diep gesprek met vrienden en last but not least, het stromen van water.

Ik geloof zo hard dat er geen groter geschenk bestaat dan de ander te horen, te zien en te begrijpen. Wanneer dit ontstaat, is er echt verbinding. Ik ontmoet jou graag!

Veel liefs,

Sofie